ekenbergs ridsportcenter

R & H Horses AB

Helena Lundbäck och Roberto Cristofoletti bedriver sin hästverksamhet på Ekenbergs Ridsportcenter strax utanför Norrköping.

Kontakt:

0709-522 151 (R) | 0709-437 912 (H)

randhhorses@gmail.com

Foto: Ann-Charlotte Fast
Foto: Ann-Charlotte Fast

Helena Lundbäck

Framgångsrik landslagsryttare under flera år. Helena och det lilla stoet Mynta vann EM-guld för unga ryttare redan 1997. Det var dock 2002 som Helena blev historisk när hon som första svenska ryttare red en individuell VM-final och kom fyra. Helena och Mynta tog sedan ett VM-silver i lag i samma mästerskap samt ett EM-silver i lag 2021.

Helena var en del av OS-laget 2000 och 2008. Hon har bl a ridit i fem EM, tre VM, två världscupfinaler, vunnit SM-guld och flera GP-hoppningar. En av Helenas största framgångar på senare år är vinsten i Falsterbo Derby 2021 där hon och stoet Antina var ensamma felfria efter den spännande omhoppningen.

Roberto Cristofoletti

Roberto är född och uppvuxen i en hästfamilj i Italien och har varit en del i italienska landslaget. Sedan flera år bor han i Sverige och driver, tillsammans med Helena, R & H Horses AB och Ekenbergs Ridsportcenter. Roberto och Helena har dottern och ponnyryttaren Giselle tillsammans.

Förutom placeringar i världscupen samt vinster och placeringar i internationell och nationell Grand Prix är Roberto en uppskattad tränare med många elever, både i Sverige och utomlands.

Under 2023 har Roberto och Sailor bl a vunnit tre raka GP-segrar tillsammans.

Foto: Ann-Charlotte Fast